Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Friday 21/06/2024

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου

Κυκλοφοριακές ανάσες στην πόλη θα προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από το έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου, το οποίο ξεκινά άμεσα, καθώς σήμερα (15/7) ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάθεσή του, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου του Δημήτρη Μήτρου.

Το έργο, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, αφορά τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου και την υλοποίηση – παράλληλα με τις εργασίες οδοποιίας- παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη καθώς και με τη Λαμπράκη.

Για ένα σημαντικό έργο, που βοηθάει τόσο στη βελτίωση της κυκλοφορίας όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες για αυτήν τη μείζονα παρέμβαση ολοκληρώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, αυτός ο πολύ σημαντικός για την πόλη κόμβος, όπου συνδέεται η κατάληξη της εξόδου από την περιφερειακή οδό -η οδός Κατσιμίδη- με την Αγίου Δημητρίου αλλά και με την Τριανδρία και την Τούμπα, επί δεκαετίες θύμιζε ένα κουφάρι. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, απαλλοτριώσαμε, κατεδαφίσαμε, μελετήσαμε, βρήκαμε τους πόρους, δημοπρατήσαμε και σήμερα κατασκευάζουμε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Ένα έργο, που η Θεσσαλονίκη έβλεπε στοιχειωμένο για δεκαετίες, μέσα σε τρία χρόνια αρχίζει να κατασκευάζεται», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη, η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο κομμάτι από την Κατσιμίδη μέχρι τη Μήλου θα δώσει μια τεράστια κυκλοφοριακή ανάσα τόσο στην περιοχή της Τριανδρίας και της Τούμπας όσο και ευρύτερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ ευτυχείς, διότι πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο, ένα έργο που δεν το άγγιζε κανείς τις τελευταίες δεκαετίες στην πόλη», υπογράμμισε ο κ. Κυριζίδης, σημειώνοντας ότι με την παρέμβαση αυτή αλλάζει ριζικά όλη η εικόνα της περιοχής.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Δημήτρης Μήτρου μίλησε για ένα έργο που αλλάζει τα κυκλοφοριακά δεδομένα, ενώ προανήγγειλε την έναρξη ακόμη ενός μεγάλου πρότζεκτ για τη διάνοιξη της οδού Ψελλού.

Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας και το 3ο Λύκειο Πυλαίας.

Τα τρία νέα σχολεία συμπεριλαμβάνονται στο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του ΥΠΟΜΙΔΑ, ύψους 160 εκ. ευρώ για συνολικά 17 σχολεία σε 9 δήμους στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο μεγάλος κτηριακός διαγωνισμός περνά στη β’ φάση που αποτελεί και το τελικό στάδιο, δηλαδή αυτό των προσφορών, ενώ, σύμφωνα με την σχετική πρόσκληση, οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, στην τελική, β΄ Φάση του Διαγωνισμού πέρασαν συνολικά επτά επιχειρηματικά σχήματα (ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΕΡΕΤΒΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, REDEX (όμιλος Κοπελούζου) – INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ, ΤΕΚΑΛ).

Τα σχολεία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα κατασκευασθούν σε 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων, καθώς επίσης την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης, φυσικού αερίου, σταθερής τηλεφωνίας και Internet, κλπ.

“Η σχολική στέγη ήταν και είναι πάντοτε πρώτη μας προτεραιότητα.

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Χαλκιδική: ‘Ερχονται υδροπλάνα σε Ουρανούπολη και Ιερισσό

Στη δημιουργία Υδατοδρομίου και Υδάτινου Πεδίου στην Ουρανούπολη και αντιστοίχως Υδάτινου Πεδίου στην Ιερισσό, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, αποσκοπεί η υπογραφή της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών που υπέγραψαν ο δήμαρχος