Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Tuesday 21/05/2024

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Ξεκίνησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, η υποβολή αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022-2023 με τον Διοικητή Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη, να δίνει λεπτομέρειες για τα κριτήρια αλλά και τους δικαιούχους της φετινής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ο κ. Πρωτοψάλτης, αποκάλυψε ότι φέτος θα δοθούν 300.000 επιταγές ενώ ο αυξημένος προϋπολογισμός έφτασε τα 35 εκατομμύρια ενώ τη φετινή χρονιά πραγματοποιείται μια καινοτομία με τον Οργανισμό να προωθεί περιοχές που επλήγησαν, όπως τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο με δωρεάν 12 διανυκτερεύσεις και τη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και τον νομό Έβρου, που έχουν δοκιμαστεί από το μεταναστευτικό ακόμη 10 διανυκτερεύσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και στην υπόλοιπη Ελλάδα με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Στην τελευταία περίπτωση, όταν δηλαδή ο δικαιούχος συμμετέχει, ο Οργανισμός θα βάλει το 89% και η οικογένεια το 11%. Παράδειγμα για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων για διακοπές τον Αύγουστο, έξι ημερών, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα καταβάλει 806€ και οι δικαιούχοι θα βάλουν 96€.

Τα βασικά κριτήρια των 300.000 δικαιούχων

Όσοι εντός του 2020-2021 είχαν:

  • Είτε 50 ημέρες εργασίας με ασφάλιση ΕΦΚΑ
  • Είτε 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας
  • Είτε 50 ημέρες παροχή προστασίας μητρότητας
  • Είτε ένα συνδυασμό των παραπάνω

Σημειώνεται πως υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για την μοριοδότηση των αιτούντων, ενώ και ο αριθμός των τέκνων αυξάνουν τη μοριοδότηση.

Το πρόγραμμα ξεκινάει 1η Αυγούστου και όσοι βρίσκονται ανάμεσα στους 300.000 επικοινωνούν κατευθείαν με τα τουριστικά καταλύματα και κάνουν τις κρατήσεις

Επιπλέον, για ακόμη μία χρονιά επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη συμμετοχή των δικαιούχων να είναι μόλις 25%, 20% των πολύτεκνων και 0% (τελείως δωρεάν δηλαδή) για τα παιδιά έως 5 ετών και άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Πρωτοψάλτης ακόμη έκανε αναφορά και στην περίπτωση που ένας δικαιούχος δεν εξυπηρετηθεί από το κατάλυμα σημειώνοντας πως δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα αλλά και τι να κάνει ο πολίτης σε κάθε περίπτωση.

Κλείνοντας, ο Σπ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε πως όποιος έχει επιταγές της περασμένης χρονιάς, δηλαδή 2020-2021 να σπεύσει να τις εξαργυρώσει μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου γιατί μετά θα είναι ανενεργές.

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου Στ.Αγγελούδη σε όσους καταπατούν το δημόσιο χώρο

Αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι καταπατούν το δημόσιο χώρο αναπτύσσοντας παράνομα τραπεζοκαθίσματα και περιορίζοντας έτσι τους ελεύθερους διαδρόμους για τους πεζούς απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,

Πώς να Επενδύσετε τα Χρήματά σας με Ασφάλεια και Αποδοτικότητα: Ένας Οδηγός για Έξυπνες Επενδυτικές Επιλογές

Σε μια εποχή οικονομικής αβεβαιότητας, η σωστή διαχείριση και επένδυση των χρημάτων σας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αλλά πώς μπορείτε να επιτύχετε την ισορροπία