Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Saturday 13/07/2024

Ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Συνελήφθησαν συνολικά (23) άτομα

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων και την εν γένει ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, αναπτύσσεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης και συνελήφθησαν:

(3) άτομα, έπειτα από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης, για περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε βάρος 47χρονης ημεδαπής, όταν με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φορητό υπολογιστή και κοσμήματα από το διαμέρισμά της. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αεροβόλο πιστόλι, κατσαβίδια και αντικείμενα τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν, οι τρείς συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, με τον έναν εξ’ αυτών να έχει συμμετάσχει σε ληστείες τραπεζών και διαρρήξεις ΑΤΜ με την μέθοδο της ανατίναξης και τους υπόλοιπους δύο σε διαρρήξεις οικιών. (συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό).

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αναφέρεται ότι, ένας εκ των συλληφθέντων που επέβαινε σε όχημα, στην προσπάθειά του να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς στην περιφερειακή οδό, πλην όμως άμεσα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

(3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 54χρονου ημεδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κατερίνης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (12) ετών, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

(2) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών. Υπογραμμίζεται ότι, ένας εξ’ αυτών προσπάθησε να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και κινούμενος με όχημα ανέπτυξε ταχύτητα, για να ακινητοποιη

 

(1) άτομο , υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για ηχορύπανση.
(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.
(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος.
(1) άτομο για σωματική βλάβη και απειλή σε βάρος 50χρονης ημεδαπής. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, συνελήφθη 40χρονη αλλοδαπή, η οποία ως οικιακή βοηθός επιφορτισμένη με την επίβλεψή της, την χτύπησε στο πρόσωπο και την απείλησε.
(5) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Θεσσαλονίκη: Απάτη 40χρονου άνω του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διακριβώθηκε η δράση 40χρονου, ο οποίος μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων με χρήση «αχυρανθρώπων» προκάλεσε ζημία σε βάρος του