Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Sunday 23/06/2024

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Κινδυνεύει να χάσει δική του έκταση

SOS να “χαθεί” ο χώρος των παλιών κοιμητηρίων του Ελευθερίου – Κορδελιού, έκτασης περίπου επτά στρεμμάτων και αξίας περίπου επτά εκ. ευρώ, από τα χέρια του δήμου και να περάσει στης Εκκλησίας, με το δήμο να υποχρεώνεται μάλιστα να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο, εκπέμπουν οι “Ενεργοί Πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού”. “

Αναβρασμός” στην περιοχή – Συγκεντρώνονται υπογραφές – Τί λένε στο GRTimes.

Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησαν οι “Ενεργοί Πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού”, μετά τις εξελίξεις για οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Το … πολύπαθο οικόπεδο, η ιστορία του οποίου χάνεται στη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, να περάσει από τα χέρια της δημοτικής αρχής, στα χέρια της Εκκλησίας, σύμφωνα με τους Ενεργούς Πολίτες.

Σήμερα (10/5) το πρωί, προχώρησαν σε διανομή φυλλαδίων στην περιοχή, με τα οποία και ενημερώνουν τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για την έκβαση της υπόθεσης. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως ο δήμος όχι μόνο κινδυνεύει να χάσει την ιδιοκτησία, αλλά στη συνέχεια να … κληθεί να πληρώσει ενοίκιο στην Εκκλησία για την ιδιοκτησία του!

“Η Εκκλησία διεκδικεί απαραδέκτως και λανθασμένα τα παλιά κοιμητήρια στη Δημοτική Ενότητα Κορδελιού. Ο δήμαρχος περιμένουμε να πράξει αυτά που ορκίστηκε να πράξει και να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου. Είμαστε “στο πόδι”. Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα“, διαμηνύει μέσω του GRTimes, ο εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών, κ. Δημήτρης Αποστόλου.

“Η Μητρόπολη με χαλκευμένα έγγραφα διεκδικεί αυτόν το χώρο και η Δημοτική Αρχή τα αποδέχεται ασμένως και με ενέργειες της παραχωρεί το πάρκο μαζί με τα κτίρια στην Μητρόπολη. Μάλιστα η εκκλησία δηλώνει ότι θα τα νοικιάσει στο Δήμο έναντι 2235 ευρώ το μήνα και ο Δήμαρχος συναινεί“, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή η οποία διανεμήθηκε σήμερα στους κατοίκους.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να οργανωθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

“Συνδημότες, Συνδημότισσες
Ως υπεύθυνοι πολίτες της περιοχής μας αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε και να αγωνιστούμε για ένα σοβαρό θέμα που αφορά το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας.

Πρόκειται για τον χώρο των παλαιών κοιμητηρίων του Ελευθερίου-Κορδελιού, ο οποίος πριν από εικοσιπέντε χρόνια μετατράπηκε σε όαση πρασίνου και αναψυχής στην περιβαλλοντικά πολύπαθη συνοικία μας, και στοίχισε στο Δήμο μας 170 εκατομμύρια δραχμές.

Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ [νόμος 582/1968]

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ με πρόσφατη επιστολή της βεβαιώνει ότι είναι εγγεγραμμένο στον Δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού [αρ. εγγ. 824115/20-12-2021]. Η πρόσφατη αξία του ακινήτου από εκτιμητή είναι επτά εκατομμύρια ευρώ.

Η Μητρόπολη με χαλκευμένα έγγραφα διεκδικεί αυτόν το χώρο και η Δημοτική Αρχή τα αποδέχεται ασμένως και με ενέργειες της παραχωρεί το πάρκο μαζί με τα κτίρια στην Μητρόπολη. Μάλιστα η εκκλησία δηλώνει ότι θα τα νοικιάσει στο Δήμο έναντι 2235 ευρώ το μήνα και ο Δήμαρχος συναινεί.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ακόμα και τη συζήτηση του θέματος.

Τελικά με υπογραφές απλών πολιτών που συλλέξαμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. ∙ σε πρόσφατη μάλιστα συζήτηση του θέματος, κάτω από το βάρος των στοιχείων που κατατέθηκαν, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να πάρει τον ΤΙΤΛΟ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ από την Διεύθυνση Γεωργίας.

Παρόλη αυτή την εξέλιξη το παρασκήνιο χειραγωγεί και οδηγεί τους διοικούντες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχονται αφόρητες πιέσεις.
Ο κ. Δήμαρχος ¨πιστός¨ στις θέσεις του κωλυσιεργεί, γνωρίζοντας ότι αν παρέλθει η ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2022 θα κριθούμε εκπρόθεσμοι και η δημοτική περιουσία θα χαθεί.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες

Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στο μέλλον να δράσουμε συλλογικά

Ζητούμε την συμμετοχή και την υποστήριξή σας

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ Μάιος 2022″

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Χαλκιδική: ‘Ερχονται υδροπλάνα σε Ουρανούπολη και Ιερισσό

Στη δημιουργία Υδατοδρομίου και Υδάτινου Πεδίου στην Ουρανούπολη και αντιστοίχως Υδάτινου Πεδίου στην Ιερισσό, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, αποσκοπεί η υπογραφή της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών που υπέγραψαν ο δήμαρχος