Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Wednesday 24/07/2024

Ανακοινώνει παράταξη ενόψει των νέων εκλογών ο Κ. Ζέρβας

Πρόκειται για κάτι που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ωστόσο το εγχείρημα «πάγωσε» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη με την οποία θα διεκδικήσει για μια ακόμα φορά τη δημαρχία Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς- πιθανότατα και εντός Μαΐου- ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συζητήσεις και συναντήσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν στην σχετική ομάδα που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζουμε, πως πρόκειται για κάτι που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ωστόσο το εγχείρημα «πάγωσε» λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, της καραντίνας και των lockdowns.

Με τη σταδιακή άρση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα, ξεκίνησαν οι συσκέψεις, οι συναντήσεις, οι επαφές και οι ζυμώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το εγχείρημα «τρέχουν» συγκεκριμένοι άνθρωποι μεταξύ αυτών συνεργάτες του δημάρχου Θεσσαλονίκης και αντιδήμαρχοι, ενώ ήδη έχει γίνει προσέγγιση προσωπικοτήτων που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Επιδίωξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να διεκδικήσει ξανά την ψήφο των Θεσσαλονικέων με μια νέα υποψηφιότητα με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, να προβάλλει το έργο που έχει επιτελέσει η διοίκησή του και να μιλήσει για τα εμβληματικά έργα που θα γίνουν στην πόλη με τα οποία επιθυμεί να ταυτίσει την διοίκησή του.

Το όνομα της παράταξης ακόμα δεν έχει «κλειδώσει», ενώ δεν αποκλείεται το «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» το όνομα εκείνης που ήταν επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στις εκλογές του 2019.

Οι στόχοι

Πρώτος στόχος είναι να ενταχθούν σε αυτή στελέχη της διοίκησης, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι, οι οποίοι σήμερα είναι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν επιτρέπεται βάσει νόμου να προσχωρήσουν σε άλλη παράταξη.

Οι σύμβουλοι αυτοί υπενθυμίζουμε πως ανεξαρτητοποιήθηκαν από τις παρατάξεις με τις οποίες εξελέγησαν και πλέον κατέχουν κάποιο αξίωμα στο σχήμα της διοίκησης.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως όσοι σήμερα στηρίζουν το έργο της διοίκησης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με την νέα παράταξη. Δεύτερος στόχος, είναι στους κόλπους της η παράταξη να προσεγγίσει στελέχη που πολιτικά ανήκουν σε διάφορα κόμματα, κυρίως τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν το έργο Ζέρβα. Τρίτος στόχος, να επανασυστηθεί ο κ. Ζέρβας ως ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, μιας και πολλοί (κυρίως πολιτικοί του αντίπαλοι) τον «χρεώνουν» στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Σημειώνεται, πως στην ομάδα Ζέρβα που «τρέχει» την νέα υποψηφιότητα πρόσφατα προστέθηκε και νέος επικοινωνιολόγος, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει σχετικές συζητήσεις με ανθρώπους στους οποίους έχει προτείνει να «κατέβουν» μαζί του ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” στις 8 Μαΐου 2022

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Κτηματολόγιο: Πάνω από 400 επιθέσεις χάκερ

Σε νέα ενημέρωση για την κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο, προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε: «Από τις ενέργειες αποκοπής πρόσβασης και τους διαγνωστικούς ελέγχους που

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: «Αγώνας δρόμου» για τη μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου

Σε «αγώνα δρόμου», προκειμένου να μεταστεγαστεί το Ειδικό Σχολείο του Ελευθερίου – Κορδελιού και τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα κτίριο, που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, έχει επιδοθεί