Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Tuesday 21/05/2024

Προετοιμασία στον Δήμο Θεσσαλονίκης για το πρώτο σχολικό κουδούνι

Επί ποδός βρίσκονται στον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στις συνολικά 213 σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πόλης, ώστε να χτυπήσει δίχως προβλήματα το πρώτο σχολικό κουδούνι για τους περίπου 3.400 μαθητές και μαθήτριες.

Αυτό το διάστημα, όπως είπε η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm», εκτελούνται οι τεχνικές εργασίες, μικροεπισκευές και επιδιορθώσεις στα σχολεία, ενώ παράλληλα καθαρίζονται οι αύλειοι χώροι, κουρεύονται θάμνοι και χόρτα, ενώ γίνεται περιποίηση και κλαδεύσεις των δέντρων.

Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται εν αναμονή της πρόσληψης των 211 σχολικών καθαριστριών ορισμένου χρόνου, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει ο καθαρισμός των εσωτερικών χώρων και των αιθουσών.

«Περιμένουμε τους πίνακες των επιτυχόντων για να γίνουν οι συμβάσεις. Οι καθαρίστριες αυτές, μαζί με τις 45 αορίστου χρόνου που έχουμε ως δήμος και τις είκοσι που προέρχονται από την Κοινωφελή Εργασία, θα αποτελέσουν το φετινό δυναμικό για την καθαριότητα των σχολείων», είπε η κ.Κοσμοπούλου.

Από το νέο σχολικό έτος θα λειτουργήσει και το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα. Σε 60 δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα υπάρχει η δυνατότητα παραμονής των παιδιών έως τις 5:30 το απόγευμα (εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία), ενώ η διεύρυνση θα ισχύσει και στο 1/3 των νηπιαγωγείων, στα 23 από το σύνολο των 65.

«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το προσωπικό των καθαριστριών θα είναι επαρκές και θα καλύψει και το διευρυμένο ωράριο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους λίγους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος που έχει λυμένο το θέμα της καθαριότητας διότι είχαμε προβλέψει να εγγράψουμε από πέρσι στον προϋπολογισμό το ποσό αυτό και να έχουμε τους ίδιους πόρους ώστε να προσλάβουμε τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών ανεξαρτήτως της χρηματοδότησης του υπουργείου.

Κι έτσι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες, γιατί πραγματικά βάλαμε γερά το χέρι στην τσέπη», συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας.

Τέλος, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες επισκευές όλων των παιδικών χαρών που βρίσκονται σε σχολικές αυλές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι 16 παιδικές χαρές που υπάρχουν σε σχολεία θα έχουν λάβουν και την επαναπιστοποίηση.

Α. Καρυπίδου – ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Αυστηρό μήνυμα του δημάρχου Στ.Αγγελούδη σε όσους καταπατούν το δημόσιο χώρο

Αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι καταπατούν το δημόσιο χώρο αναπτύσσοντας παράνομα τραπεζοκαθίσματα και περιορίζοντας έτσι τους ελεύθερους διαδρόμους για τους πεζούς απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,

Πώς να Επενδύσετε τα Χρήματά σας με Ασφάλεια και Αποδοτικότητα: Ένας Οδηγός για Έξυπνες Επενδυτικές Επιλογές

Σε μια εποχή οικονομικής αβεβαιότητας, η σωστή διαχείριση και επένδυση των χρημάτων σας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αλλά πώς μπορείτε να επιτύχετε την ισορροπία