Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Saturday 25/05/2024

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνυπέγραψε το μνημόνιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή

Ένα έργο πνοής που αλλάζει όχι μόνο την ΕΟΚ και το μπάσκετ, αλλά σταδιακά όλο τον ελληνικό αθλητισμό, παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Ο οικοδεσπότης πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος και ως εκπρόσωποι της Πολιτείας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δημαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, συνυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας που δεν περνάει μόνο την ΕΟΚ στην ψηφιακή εποχή, αλλά εφοδιάζει και τα γυμναστήρια της χώρας με κάμερες για την μετάδοση όλων των αγώνων.

Με αφετηρία την αυριανή ημέρα ξεκινάει το ψηφιακό μητρώο για τα σωματεία της ΕΟΚ και δρομολογείται η πλήρης ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επικοινωνία, τις μεταγραφές και τα φύλλα αγώνα.

Τα σημεία κλειδιά του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΕΟΚ:

*Σκοπός: Υλοποίηση του έργου «Πλήρως αυτοματοποιημένη Τηλεοπτική Μετάδοση Αγώνων από μια κάμερα μέσω διαδικτύου

*Συνεργασία όλων μας, ώστε να εγκατασταθούν στα γήπεδα ανά την επικράτεια στατικός εξοπλισμός (χωρίς να απαιτείται χειριστής), σύστημα προβολής και λήψης εικόνας και ήχου, κατάλληλο συνοδευτικό λογισμικό, δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε όλους τους χώρους των γηπέδων, για την απρόσκοπτη μετάδοση των αγώνων.

*Διάρκεια μνημονίου: Πέντε χρόνια

*Χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

*Υφυπουργείο Αθλητισμού και ΚΕΔΕ θα μεριμνήσουν για την διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων

*Η ΕΟΚ θα είναι ο φορέας υλοποίησης και λειτουργίας του έργου

*Ψηφιακός μετασχηματισμός του αθλητισμού και της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε: “Η Ελλάδα πλέον αλλάζει. Ψηφιοποιείται χάρη στη δουλειά που γίνεται στο υπουργείο και δεν είναι μόνο οι οδηγίες του Πρωθυπουργού και η δουλειά που γίνεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Θοδωρή Λιβάνιο. Η Ελλάδα μπορεί πλέον να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί έχουμε πλέον στοιχεία, όταν έχεις ψηφιοποιήσει κάτι μπορείς να το μετρήσεις.

Ο «Πέλοπας» δεν ξεκίνησε μόνο από το παράδοξο ότι δεν ξέραμε αλλά και από το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πήγαινε και ζητούσε μια παράταση για αδειοδότηση χωρίς στοιχεία. Πρέπει να λογοδοτούμε. Έγινε ο «Πέλοπας» προκειμένου κάθε δήμος να περάσει με κόστος ασήμαντο για να μπορέσουμε να ζητήσουμε παρατάσεις για να προχωράμε αδειοδοτήσεις στα παλιά γήπεδα. Η ψηφιοποίηση φεύγει από τον σκληρό πυρήνα του κράτους που δεν είναι μόνο η εφορία, ο ΕΦΚΑ αλλά στη ψηφιοποίηση όλης της χώρας μας και ο αθλητισμός είναι η ζωή μας. Με το τεράστιο ενδιαφέρον του υπουργείου αθλητισμού προχωράμε σε αλλαγές. Και στον Βαγγέλη Λιόλιο λάμπει το πρόσωπό του όποτε συζητάμε πως θα ανεβάσουμε το μπάσκετ, πως θα φέρουμε τα παιδιά που δεν έχουν ζήσει το ‘87 να ξαναμπούνε στα γήπεδα.

Στην παρούσα συγκυρία δεν θα μπορούσαμε να απουσιάσουμε. Θέλουμε να κάνουμε τη φλόγα ξανά φωτιά. Να είμαστε δίπλα σας στις πολύ μεγάλες επιτυχίες που πρέπει να γράψουμε ξανά».

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 23/5) στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης, με τον ιδιοκτήτη των «ασπρόμαυρων» να προεδρεύει. Ο μεγαλομέτοχος της