Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Saturday 13/07/2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε την Ορθοπεδική «Γ. Γεννηματάς»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε τους νέους χώρους της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» τους νέους αναβαθμισμένους χώρους της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής του ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς» εγκαινίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Οι χώροι του νοσοκομείου αναβαθμίστηκαν με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική έγινε ύστερα από πολλά χρόνια ανακαίνιση του χώρου και το Γαστρεντερολογικό Ενδοσκοπικό Τμήμα εφοδιάστηκε με παιδιατρικό γαστροσκόπιο που θα συμβάλει σημαντικά στη διάγνωση και αντιμετώπισης περιστατικών μικρών ασθενών που χρήζουν της σχετικής εξέτασης. Το νοσοκομείο εφοδιάστηκε επίσης με νέες κλίνες ασθενών, καρδιογράφο, πιεσόμετρα και οξύμετρα, ενώ οι συνολικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν συνολικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

 

Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, επισκέφτηκε τους νέους χώρους, ενώ στη συνέχεια παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Διευθυντή της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής Περικλή Παπαδόπουλου εγκαινίασε την Β’ Ορθοπεδική Κλινική.

Στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». «Τους ευχαριστούμε για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους, για την ανθρωπιά τους, για τον ηρωισμό τους, κάτω από τις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, όπου έγιναν το στήριγμα και οι ελπίδα των συμπολιτών μας. Σήμερα μέσα από την εξαιρετική μας συνεργασία, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και να εγκαταστήσουμε νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική και στο Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό Τμήμα, με παιδιατρικό γαστροσκόπιο, κλίνες ασθενών, καρδιογράφο, πιεσόμετρα και οξύμετρα», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας με όλα τα μέσα. Από την αρχή της πανδημίας εξασφαλίσαμε και αξιοποιήσαμε 80 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επικουρικό προσωπικό και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα Νοσοκομεία και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Παραδώσαμε 24 νέες Κλίνες ΜΕΘ, εξοπλίσαμε όλα τα Κέντρα Υγείας της 4ης ΥΠΕ, δημιουργήσαμε σταθερή δομή ελέγχου Covid-19 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρείχαμε 60.000 rapid tests και αντιδραστήρια για σχεδόν 5000 τεστ μοριακής διάγνωσης Covid-19.

Επίσης εγκαταστήσαμε πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού και απολύμανσης αέρα στα νοσοκομεία αναφοράς, ενώ παραδώσαμε 60 τόνους ειδών ατομικής προστασίας.

Όμως και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας υλοποιήσαμε 48 έργα αναβάθμισης κτιρίων και εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας που της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εξοπλίσαμε με δύο Αξονικούς Τομογράφους Pet-Scan τα νοσοκομεία Θεαγένειο και Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που έπρεπε να μεταβούν στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για την πραγματοποίηση των εξετάσεών τους.

Παραδώσαμε 15 νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ. Δημιουργήσαμε καινούργια χειρουργεία και μονάδες εντατικής θεραπείας. Και βέβαια εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε πόρους ύψους 14,7 εκατομμυρίων ευρώ για έργα και δράσεις ψυχικής υγείας, που είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ στην Κεντρική Μακεδονία στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε τη διοίκηση, τα στελέχη, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». «Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Θα συνεχίζουμε να χτίζουμε μια Περιφέρεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη» κατάληξε.

Από τη μεριά της η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Ευχαριστούμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη μεγάλη βοήθεια που μας παρείχαν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Κάθε φορά που βλέπω ένα έργο που χρηματοδοτεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης να ολοκληρώνεται, αγαλλιάζει η ψυχή μου. Όταν αυτό το έργο αφορά σ’ ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις συνθήκες νοσηλείας η χαρά γίνεται περηφάνια και δέσμευση για περισσότερα και μεγαλύτερα έργα»

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Θεσσαλονίκη: Απάτη 40χρονου άνω του 1.4 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διακριβώθηκε η δράση 40χρονου, ο οποίος μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων με χρήση «αχυρανθρώπων» προκάλεσε ζημία σε βάρος του