Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25, Λαγκαδάς, 57200

+30 6907651080

Friday 12/04/2024

Έρχεται το νέο fuel pass

Τους όρους χορήγησης του ανανεωμένου fuel pass που θα καλύψει πάνω από 2,5 εκατομμύρια οδηγούς για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίουαναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα το Υπουργείο Οικονομικών. Εν τω μεταξύ αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης, ύστερα από ένα πολυήμερο ράλι ανόδου που έφερε τη μέση πανελλαδική τιμή πάνω από τα 2,4 ευρώ το λίτρο, περιμένουν οι εκπρόσωποι της αγοράς.

Μέσα στην εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει τους όρους χορήγησης του ανανεωμένου fuel pass που θα καλύψει πάνω από 2,5 εκατομμύρια οδηγούς για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιδότηση θα ανέλθει στα 60-65 ευρώ και τα κριτήρια θα περιλαμβάνουν όσους έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο μέτρων, θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τα καύσιμα. Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα. Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

Τέλος, το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Παράλληλα, μαζική είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα αναδρομικής επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πλατφόρμα Power Pass ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, ενώ εκτιμάται ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τα 6 εκατομμύρια και το οικονομικό επιτελείο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης και μετά τις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουλίου και για ένα χρόνο μπαίνει πλαφόν στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, που θα εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 ανοίγει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση έως 50%.

Ο φόβος της ύφεσης αποκλιμακώνει τις τιμές

H μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης παραμένει πάνω από τα 2,4 ευρώ το λίτρο και οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις με το ΙΧ.

Διαπιστώνουμε ειδικά τις αργίες μια μείωση της τάξεως του 25-30% στις πωλήσεις μας” τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Ωστόσο, η τιμή χονδρικής της αμόλυβδης υποχώρησε κατά 4 λεπτά το λίτρο τα τελευταία 24ωρα, ενώ νέες μειώσεις αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας.

Η αποκλιμάκωση των τιμών θα ξεκινήσει πάντως από πολύ υψηλά: Στα 2,4 ευρώ η μέση τιμή της Αττικής, ενώ η Τήνος είναι στα 2,68, η Αμοργός στα 2,79 και η Μήλος με την Σχοινούσα στα 2,84.

ertnews.gr

Κοινοποίηση:

Live Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για θύματα διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων

Πελάτες κεντρικού υποκαταστήματος Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, που υπήρξαν θύματα της πολύκροτης υπόθεσης διάρρηξης θυρίδων από το θησαυροφυλάκιό του, δικαιώνονται με τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, το

ΠΑΟΚ: Με όνειρα τετράδας στο Βέλγιο

Μπροστά στη μεγαλύτερη, ίσως, πρόκληση της ιστορίας του βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, καθώς την Πέμπτη (11/4, 22:00) φιλοξενείται από την Κλαμπ Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ Στάντιον»,